Skip to Content

Over de makers

Schippers&VanGucht

Jellie Schippers       Myriam van Gucht
Jellie (1)Myriam

Jellie Schippers studeert in 2001 af als theaterdocent aan de kunstacademie in Kampen en volgt daarna de studie Theaterdramaturgie aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar werk als regie-assistente van Alize Zandwijk bij het Ro Theater maakt ze kennis met decor- en kostuumontwerpster Myriam van Gucht. Deze volgde na haar opleiding toneelkostuumontwerp in Antwerpen de opleiding scenografie in Barcelona en later in Maastricht. Myriam van Gucht werkt als vaste rekwisiteur bij het Ro Theater tot ze in 2005 begint als freelance decor- en kostuumontwerpster. Sinds 2007 vormen Jellie en Myriam samen het duo Schippers&VanGucht. Onder die naam maken ze talloze voorstellingen, waaronder Spinder (productiehuis Het Lab), Smoor (Generale Oost), Solveig (het Oerol festival), Vogeline (Generale Oost), De Onnoembaren (het Oerol festival), Bloed (DOX), De Gedaanteverwisseling (Schippers&VanGucht) en Waterwolf (de Tafel van Vijf). Voor hun productie HUIS (Het Filiaal) kreeg het duo in 2012 jeugdtheaterprijs de Gouden Krekel in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie.

Bezoek de site: www.schippersenvangucht.com


BOT

Geert Jonkers          Tomas Postema       Job van Gorkum     Doan Hendriks
GeertTomasJobDoan

BOT is een muzikaal-theatraal mannenkwartet dat uit ‘t lood geslagen Nederlandstalige liedjes maakt met klinkende machinerie. Ongepolijste composities met een onwaarschijnlijk instrumentarium en teksten die bij je binnenkomen. BOT probeert zich staande te houden in een wereld vol afgedankte meuk: bowlingballen en betonmolens, toetsen en tuba’s, kloofbijlen en klappertanden. Dat zijn de middelen waarmee de mannen onverwacht poëtisch werk met een rauw randje maken. Muziek van BOT gaat over zaken die iedereen raken. Zowel in instrumentarium als in het soort liedjes probeert de groep tegen de klippen op hoop te putten uit de drek die ‘t leven soms is. Altijd met diep respect voor de onbeholpen poging overeind te blijven.

Bezoek de site: www.wijzijnbot.nl


Sanderijn Helsen

Sanderijn

In 1999 volbrengt Sanderijn Helsen de acteursopleiding van Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Daarna werkt ze als actrice voor onder meer Speeltheater Kopergietery, Het Toneelhuis, Theater Malpertuis, Music Hall, Zeven/Inne Goris, Barre Weldaad en De Maan. Ook staat ze als gastactrice voor de camera’s van Flikken, Wittekerke, Spoed, Aspe, Zone Stad en de films Los en TBCB. Sinds enkele jaren werkt ze samen met muzikant Andrew Claes. Ze repeteren als een ‘band’ en brengen theaterconcerten met stem en elektronica. Hun eerste theaterconcert Stemmen in het bos ging in mei 2010 in première te kunstencentrum nOna Mechelen en werd hernomen in clubsetting, voor een staand publiek. Inmiddels zijn ze bezig met de ontwikkeling van hun tweede theaterconcert: Hamlet, waarbij ze een klankmatige interpretatie van deze klassieker opvoeren voor een jong publiek. Sanderijn Helsen werkt daarnaast als theaterdocente bij Kopergietery (Gent), Villanella (Antwerpen),  De Veerman (Antwerpen) en Bronks (Brussel).

 

Douwe Dijkstra

Douwe

Douwe Dijkstra maakt onafhankelijke korte films, multimedia-installaties, theatervoorstellingen en diverse films in opdracht, waaronder videoclips. Daarnaast maakt hij deel uit van Collectief 33 1/3 en het Festina Lente Collective in Amsterdam. Dijkstra studeerde van 2001-2005 aan de kunstacademie in Zwolle. Inmiddels is hij als vakdocent verbonden aan Zwolle Art & Design op de afdeling Animation Design en Illustration Design van ArtEZ.

Bezoek de site: www.douwedijkstra.nl

 

Hanneke Reiziger

Hanneke ----

Hanneke Reiziger behaalt in 1989 haar doctoraal diploma Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1990 tot 1994 is zij werkzaam als regie-assistente en bureaudramaturge bij Het Nationale Toneel in Den Haag en werkt ze hoofdzakelijk samen met regisseur Hans Croiset. In 1994 verhuist ze naar België, waar ze als dramaturg vast verbonden is aan verschillende theatergezelschappen zoals KVS, KNS, Het Toneelhuis en het Ro Theater. Ze werkt onder andere samen met regisseurs als Lucas Vandervost, Lidwien Roothaan, Jos Verbist, Karst Woudstra, Tom Van Dyck, Peter Sonneveld en Alize Zandwijk. Sinds 2003 is Hanneke Reiziger als hoofddramaturg werkzaam bij HETPALEIS, een theaterhuis voor kinderen, jongeren en kunstenaars te Antwerpen.

Bezoek de site: www.hetpaleis.be .

 

Producent

Volledig-Logo-ON-in-3-formaten-LOGO-WIT

Productiehuis Oost-Nederland (ON) bedenkt, maakt en verkoopt culturele producties. Binnen deze producties is popcultuur het uitgangspunt en ONusual stuff for normal people het motto. ON ontving verschillende prijzen voor producties als NO blues, Kytemans Hiphop Orkest en De beer die geen beer was. Het productiehuis werkt samen met podia en makers om een breed en jong publiek te bereiken en te interesseren voor vernieuwende crossmediale podiumproducties. Tegelijkertijd faciliteert het de ontwikkeling van talentvolle muzikanten en kunstenaars. Sinds 2013 vormt productiehuis Oost-Nederland samen met productiehuizen Generale Oost en Wintertuin productiehuis De Nieuwe Oost. De ambitie van De Nieuwe Oost is om Landsdeel Oost tot dé regio voor jong talent te maken.

Bezoek de site: www.oninternet.nl